Questions? Call us!
English
English
Call me back
24.03.2016 10:48 Age: 3 yrs
Category: General

Project in beeld: Kuypers Kessel


 

ELM installatietechniek heeft onlangs weer een project bij Kuypers Kessel naar volle tevredenheid opgeleverd.

 

Aan de Limburgse Maas wordt door Kuypers in Kessel zand en grind gewonnen. Hout is een van de “bijvangsten” van het proces . Om deze te scheiden van het zand en grind hebben de medewerkers van ELM in 2013 bij Kuypers een “onthouter” bekabeld en de daarbij behorende besturingskast gebouwd en geïnstalleerd. Nu anno 2016 wordt de capaciteit van de onthouter vergroot. Opnieuw heeft Kuypers Kessel de aanpassingen aan bekabeling en besturing aan ELM installatietechniek toevertrouwd. Tot de opdracht behoorde niet alleen het verzwaren van voedingen en aanpassingen aan de bekabeling, maar ook enkele aanpassingen aan het PLC programma zijn door ELM uitgevoerd.

 

In goed overleg met Wim Verschuren, operationeel manager van Kuypers Kessel is een planning opgesteld waarbij de mechanische en besturingstechnische aanpassingen op elkaar zijn afgestemd. Inmiddels is de installatie getest en in bedrijf gesteld. Het project is telefonisch nog nabesproken met de opdrachtgever. “Tot het volgende project !” was de uitspraak waarmee Wim Verschuren dit telefoongesprek besloot.

 

ELM heeft meer dan 35 jaar ervaring met de industriële installaties. Met een eigen werkplaats voor schakelpanelen en gedreven medewerkers met een praktische instelling worden tevreden opdrachtgevers bediend met installatiewerkzaamheden, oplossingen in besturingstechniek, service en onderhoud.