Questions? Call us!
English
English
Nederlands
Dutch
 
Call me back

Duurzame energie

Zonne-energie, warmte- en koude opslag, windenergie, LED verlichting, warmte kracht koppeling en energie management. Een greep uit de duurzame technieken die ELM installatietechniek realiseert.

Besparen met zonnepanelen

Zelf elektriciteit opwekken uit de energie die de zon gratis ter beschikking stelt. Of zonne-energie ook voor uw bedrijf rendabel is bekijken we graag met u. Zonne-energie past niet alleen bij een duurzaamheidgedachte maar kan in veel gevallen ook zeer voordelig zijn. Afhankelijk van factoren zoals ligging, montagemogelijkheden en de kosten elektriciteit kunnen zonnepanelen een winstgevende investering zijn.

ELM installatietechniek is gespecialiseerd in middelgrote en grote solar installaties. Met de beste kwaliteit in zonnepanelen en omvormers en eventuele een onderhoudsplan bied ELM installatietechniek u een betrouwbare installatie met het beste rendement voor uw situatie.

LED verlichting

Besparen op uw vaste kosten in uw bedrijfsproces door het installeren van LED verlichting. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw verlichting duurzaam te maken. ELM installatietechniek adviseert en installeert LED verlichting voor diverse toepassingen: industrie, productiehallen of kantooromgeving.

LED verlichting hoeft niet "koud" te zijn. Ook warme kleurtemperaturen zijn mogelijk met LED. Wij hebben de juiste LED oplossing waardoor u optimaal kunt profiteren van :

  • Het lage energieverbruik
  • De lange levensduur
  • De lage onderhoudskosten
  • Een snelle terugverdientijd (ROI)

Energie Management

Door het monitoren van uw energieverbruik in uw bedrijf krijgt u inzicht in uw energieverbruik. Deze gegevens helpen u bij:

- Verlagen van het energieverbruik

Met actueel en historisch inzicht in uw energieverbruik krijgt u meer inzicht in uw verbruiksgewoonte. Hiermee kunt u op tijd ingrijpen wanneer zich abnormaal of bovenmatig energieverbruik plaats vindt. Deze kunnen veelal gelokaliseerd worden door verandering in de trends van uw energieverbruik. Tevens kunnen de grootste verbruikers en hun kosten inzichtelijk gemaakt worden.  

- Verbeteren van energiekwaliteit

De cos φ, harmonische vervuiling, inschakelstromen, spanningsniveau, enz, enz. Dit zijn allemaal factoren die invloed hebben op de spanningskwaliteit voor een bedrijfsproces. Verstoringen in uw spanningskwaliteit kunnen ook verstoringen van het bedrijfsproces tot gevolg hebben.

- Verbeteren van de continuïteit van uw bedrijfsproces

Bovenstaande verschijnselen in energievoorziening hebben niet alleen verstoringen van het productieproces tot gevolg maar beschermd de installaties ook tegen versnelde veroudering.

ELM Installatietechniek levert en installeert Energie Management Systemen met voordelen die van groot belang zijn voor ondernemers: minder storingen, lagere operationele kosten en langere levensduur van de installaties.

Bodemenergie WKO

Warmte en koude opslag (WKO) is een techniek om ten tijde van warmteoverschot deze warme op te slaan in een ondergrondse bodemlaag (aquifer). Deze warmte kan later bij warmtevraag weer gebruit worden. Hetzelfde kan met koude gebeuren: op momenten dat daar een overschot van is wordt deze opgeslagen in een ondergrondse bodemlaag om deze later weer te kunnen gebruiken. Met deze techniek wordt op verarming- en koelkosten bespaard. ELM installatietechniek installeert en onderhoud het bovengrondse gedeelte van deze installaties. ELM installatietechniek maakt hierbij gebruik van kwalitatief hoogwaardige technieken zoals gebouwautomatiseringssystemen (GBS). Eventueel kan samen met geselecteerde projectpartners van ELM installatietechniek ook een totaal WKO project worden geïnstalleerd, in bedrijf gesteld en onderhouden.

Windenergie

ELM Installatietechniek weet uit welke hoek de wind waait. De kostprijs voor een installatie voor windenergie is in de afgelopen jaren aanzienlijk gedaald. Ontwikkelingen in nieuwe technieken voor windenergie vergroot de toepasbaarheid van windenergie. Zo kan ELM Installatietechniek systemen bieden die al bij relatief lage windsnelheden functioneren.

Wilt u de toepasbaarheid in uw situatie onderzoeken? ELM installatietechniek helpt u graag.